Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen gurksoppa med rostat matvete

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt syrlig soppa med rena smaker. Smakerna kommer fram mer om soppan är ljummen, men den är också god om den är kall. 276 kalorier per portion 14 g fett 6 g protein 29 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla tomaterna genom att sänka ner dem i kokande vatten och skölja i kallt vatten, skala. Skala gurka, vitlök och lök. Hacka tomat, gurka, vitlök, lök och bröd i grova bitar. Fräs i 2 msk olja i en kastrull ca 3 minuter.
  2. Tillsätt vatten, fond, vinäger. Värm ytterligare någon minut. Låt svalna något. Tillsätt yoghurt. Mixa till en slät soppa i en blender eller med en stavmixer. Salta och peppra.
  3. Koka matvete enligt paketets anvisning. Häll av och låt torka på hushållspapper. Rosta matvetet krispigt i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Salta och låt svalna på papper.
  4. Häll upp soppan i skålar, toppa med matvetet och persilja. Ringla över ½ msk olja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.