En härligt syrlig soppa med rena smaker.
Smakerna kommer fram mer om soppan är ljummen, men den är också god om den är kall.
276 kalorier per portion
14 g fett
6 g protein
29 g kolhydrater
Instruktioner
- Skålla tomaterna genom att sänka ner dem i kokande vatten och skölja i kallt vatten, skala. Skala gurka, vitlök och lök.
Hacka tomat, gurka, vitlök, lök och bröd i grova bitar. Fräs i 2 msk olja i en kastrull ca 3 minuter.
- Tillsätt vatten, fond, vinäger. Värm ytterligare någon minut.
Låt svalna något. Tillsätt yoghurt. Mixa till en slät soppa i en blender eller med en stavmixer.
Salta och peppra.
- Koka matvete enligt paketets anvisning. Häll av och låt torka på hushållspapper. Rosta matvetet krispigt i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Salta och låt svalna på papper.
- Häll upp soppan i skålar, toppa med matvetet och persilja. Ringla över ½ msk olja.
Publicerat den
8 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar