Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen hummersallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här används kantareller, men de kan bytas mot någon annan sorts svamp t ex ostronskivling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela hummrarna, plocka ur köttet och skär det i mindre bitar. Klorna kan delas längs med.
  2. Skär potatisen i tjocka skivor. Dela kronärtskockorna i bitar. Rensa och dela kantarellerna.
  3. Förväll kantarellerna i en varm stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smöret och fräs en stund. Vänd ner potatis och kronärtskockshätnarna och låt det bli varmt. Lägg i hummerbitarna.
  4. Hummerhollandaise: Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggulor, hummerfond och vatten tjockt och pösigt i en skål i vattenbad över värme. Ta av från värmen och vispa ned det smälta smöret i en tunn stråle. Smaksätt med citronsaft och cayennepeppar.
  5. Fördela sallad, körvel, gräslök med hummerfräset på ett serveringsfat. servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.