Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lyxig kålsallad med goda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina lingonen. Koka upp 3 liter vatten i en kastrull. Ansa och strimla röd- och brysselkålen fint. Lägg kålen i ett durkslag. Häll vattnet över kålen, se till att vattnet fördelas över all kål. Låt den stå några minuter. Skölj kålen kall och pressa ur allt vatten.
  2. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Mixa lingon, apelsinsaft- och skal, honung, vinäger och olja till en dressing. Vänd kålen i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Lägg kålen i en skål eller på ett fat.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka den sedan grovt. Hacka persiljan, strö den och mandeln över kålsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.