Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen kycklingsallad med nektariner

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här kycklingsalladen kan göras matigare med bulgur eller couscous kokt i grönsaksfond eller -buljong. Nektariner i salladen är så gott och passar kanon tillsammans med de övriga smakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinaden av olivolja, citronskal och tio blad strimlad salvia. Marinera kycklingfiléerna i marinaden i ca 15 minuter.
  2. Häll salladen i en salladsskål. Strimla sockerärtorna. Skär nektarinerna i bitar. Blanda salladen med sockerärtor, nektariner och oliver.
  3. Dela kycklingfiléerna på längden. Dela prosciuttoskivorna på längden. Linda en halv skinkskiva runt varje kycklingbit.
  4. Hetta upp lite smör/rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om tills den blir klar, ca 5 minuter.
  5. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på skärbräde och låt svalna lite grand.
  6. Fräs salviabladen i samma panna när kycklingen har tagits bort, max ungefär en minut. Låt ev rinna av på hushållspapper. Strimla salviabladen.
  7. Skiva kycklingen i bitar lite på snedden. Blanda kyckling och frästa salviablad med salladen.
  8. Servera med bulgur, couscous eller bara bröd och balamico att ringla över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.