- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här kycklingsalladen kan göras matigare med bulgur eller couscous kokt i grönsaksfond eller -buljong. Nektariner i salladen är så gott och passar kanon tillsammans med de övriga smakerna.
Instruktioner
- Blanda marinaden av olivolja, citronskal och tio blad strimlad salvia. Marinera kycklingfiléerna i marinaden i ca 15 minuter.
- Häll salladen i en salladsskål. Strimla sockerärtorna.
Skär nektarinerna i bitar. Blanda salladen med sockerärtor, nektariner och oliver.
- Dela kycklingfiléerna på längden. Dela prosciuttoskivorna på längden.
Linda en halv skinkskiva runt varje kycklingbit.
- Hetta upp lite smör/rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg runt om tills den blir klar, ca 5 minuter.
- Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på skärbräde och låt svalna lite grand.
- Fräs salviabladen i samma panna när kycklingen har tagits bort, max ungefär en minut. Låt ev rinna av på hushållspapper. Strimla salviabladen.
- Skiva kycklingen i bitar lite på snedden.
Blanda kyckling och frästa salviablad med salladen.
- Servera med bulgur, couscous eller bara bröd och balamico att ringla över.
Publicerat den
6 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar