Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen matjessill med potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag värmde inte matjessillen, den blev varm av potatissalladen och smöret.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg matjessillfiléerna i en ugnsfast form. Tärna potatisen fint. Skala rödlöken och äpplet och skär dem i tärningar. Tärna även saltgurkan. Finhacka gräslöken. Råstek potatisen i lite smör i 7–8 minuter. Blanda ner lök och äpple och stek vidare så att allt får lite färg. Vänd ner gurkan och gräslöken. Värm ugnen till 200 grader. Värm sillen i ugnen strax före servering i cirka 5 minuter. Bryn smöret i en kastrull. Strö den ljumma salladen över sillen och häll till sist över det brynta smöret. Servera med gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.