Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen påsksallad Ljummen påsksallad
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Till påsbuffé! Självklart passar salladen annars också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 C
  2. 1. Bryn kycklingfiléerna gyllene på båda sidor. Krydda. Lägg dem i en eldfast form.
  3. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet. Dela potatisen i mindre bitar.
  4. 3. Vispa samman olivoljan med sweet chilisås och pressad citronsaft. Häll det över den varma potatisen och rör om.
  5. 4. Ställ in formen med kycklingen mitt i ugnen och stek den färdig, ca 12-14 minuter.
  6. 5. Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Fräs allt i lite lmatfett så att det mjuknar.
  7. 6. Ansa och skölj salladen. Låt den rinna av. Riv den i mindre bitar och lägg den i en stor skål.
  8. 7. Fördela potatisröran och grönsaksröran över. Skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg dem ovanpå.
  9. 8. Fräs baconet frasigt och låt det rinna av på papper.
  10. 9. Torrosta pinjenötterna och strö bacon och pinjenötter över salladen. Bjud salladen ljummen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.