Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen pastasallad med parmesan och basilikadressing

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Pastasallad med allt det godaste: oliver, soltorkad tomat, parmesan och pinjekärnor. Godast att äta lite småvarm, men funkar också kall. Snabbt också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på pastavattnet och börja med dressingen. Riv parmesanosten fint. Rulla ihop basilikabladen till en boll och hacka den ganska fint. Blanda basilika och ost med olja, citronjuice, vitlök och lite vitpeppar. Glöm inte att spara lite ost till garneringen. Dressingen blir lite trögflytande.
  2. Skåra och skålla tomaterna i pastavattnet och lägg sen i pastan. Skala, kärna ur och skär upp tomaterna i fingerstora bitar. Skiva upp dom soltorkade tomaterna, jag föredrar dom som ligger i olja. Rosta pinjekärnorna i torr panna med salt.
  3. För att värma salladskålen lite grand slår jag av pasta vattnet i den. Torka ur salladskålen och klicka i dressingen. Blanda pastan noga med dressingen. Lägg i båda sorterna tomat och oliverna och blanda. Strö på parmesan och pinjekärnor och garnera eventuellt med ett par basilikablad.
  4. Strozza Pretti pasta har blivit en favorit till den här rätten, sen jag upptäckte den. Innan det använde jag penne eller pastaskruvar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.