Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen sallad på vaktelägg och muskelmage (gésiers)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En ganska kraftig sallad, som gärna kan få bli en huvdrätt i sig. Muskelmagen - le gésier - kommer från ankan och kan hittas konserverad på burk i Sverige, färsk eller vacuumpackad i Frankrike och är god med fyllig, rik smak och härlig konsistens. Svår att ersätta, tyvärr. Kanske med små bitar rökt kalkonlår, eller kycklinglår, men det blir inte samma sak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vakteläggen 3 minuter. Dela dem med vass kniv..
  2. Lättkoka haricôts vertsen, 12 - 16 st och dela dem.
  3. Dela plommontomatena i fyra delar.
  4. Rosta pinjenöttena i het, torr panna och bevaka att de inte blir brända (skaka dem hela tiden och ta av dem genast när de börjar färgas bruna). Pinjenötterna saknas på bilden.
  5. Tärna dagsgammalt formbröd eller baguette i 1-2 cm-stora tärningar, bryn hastigt i olivolja.
  6. Skär vårlöken i lövtunna skivor och dela dessa.
  7. Dela och bryn muskelmagarna snabbt utan fett i het panna. De är redan kokta och behöver bara värmas och få en yta.
  8. Blanda salladen (riv i små bitar) och haricôts vertsen, placera ut ägghalvorna med gulorna uppåt och tomaterna samt de ljumma muskelmagarna överst. Allt skall vara i små delar. Strö över brödtärningarna (ej med på bilden).
  9. Salta, peppra, häll över senaps- och vitlöksdressingen gjord på pappas senap (kommer som separat recept), och strö över de rostade pinjenötterna lätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.