- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En ganska kraftig sallad, som gärna kan få bli en huvdrätt i sig. Muskelmagen - le gésier - kommer från ankan och kan hittas konserverad på burk i Sverige, färsk eller vacuumpackad i Frankrike och är god med fyllig, rik smak och härlig konsistens. Svår att ersätta, tyvärr. Kanske med små bitar rökt kalkonlår, eller kycklinglår, men det blir inte samma sak.
Instruktioner
- Koka vakteläggen 3 minuter. Dela dem med vass kniv..
- Lättkoka haricôts vertsen, 12 - 16 st och dela dem.
- Dela plommontomatena i fyra delar.
- Rosta pinjenöttena i het, torr panna och bevaka att de inte blir brända (skaka dem hela tiden och ta av dem genast när de börjar färgas bruna). Pinjenötterna saknas på bilden.
- Tärna dagsgammalt formbröd eller baguette i 1-2 cm-stora tärningar, bryn hastigt i olivolja.
- Skär vårlöken i lövtunna skivor och dela dessa.
- Dela och bryn muskelmagarna snabbt utan fett i het panna. De är redan kokta och behöver bara värmas och få en yta.
- Blanda salladen (riv i små bitar) och haricôts vertsen, placera ut ägghalvorna med gulorna uppåt och tomaterna samt de ljumma muskelmagarna överst. Allt skall vara i små delar. Strö över brödtärningarna (ej med på bilden).
- Salta, peppra, häll över senaps- och vitlöksdressingen gjord på pappas senap (kommer som separat recept), och strö över de rostade pinjenötterna lätt.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar