Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen strömminglåda

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passar bra till påsk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken mjuk i smör, krydda väl med salt och peppar.
  2. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenorna. Låt rinna av, salta och peppra. Lägg en kvist dill på varje filé, rulla dem med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form.
  3. Rör samman lök, grädde, tomatpuré, hackad dill och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Häll alltsammans över strömmingen och grädda i 200 grader, 20-25 minuter. Servera den ljummen och garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.