Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus chokladtårta med glöggtryffel

 
Skriv ut

Gott gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Blanda samman dessa två ingredienser och tillsätt både sockersorterna och sirapen.
  2. Tillsätt därefter äggen och blanda väl. Sikta sedan i resten av ingredienserna.
  3. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten som är smord.
  4. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Låt kakan svalna innan du tömmer upp den ur formen.
  5. Koka upp grädden tillsammans med glöggen. Häll det över chokladen och glukosen. Mixa sedan samman allt med smöret. Stryk tryfflen på tårtan och låt den stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.