Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus micro kola

 
Skriv ut

Lätt, härligt god & lagom seg julkola! DISKA ur skålen efter varje sats du gör annars blir kolan mörkare och mörkare och mycket svårare att få i formarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll i alla ingredienserna i en hög värmetålig skål. Ställ in i micron i ca 5 min på högsta effekt. Ta sedan och rör om. In i micron igen på ca 5 min till på högsta effekt. Se nu efter att alla socker kristallerna har smält då blir kolan gyllene. Häll kolan i knäckformar eller liknande.
  2. Man kan få kolan på två olika sätt: väldigt ljus, mjuk men lite sockrig eller lite mer gyllenbrun och lite seg. Detta beror på hur du vill ha det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.