Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus tårtbotten

(52 kommentarer)  
Ljus tårtbotten Ljus tårtbotten
Skriv ut

Det jag är totalt oduglig att baka är tårtbotten, men så hittade jag detta recept på internet (kommer inte ihåg var) och till min stora förvåning lyckades jag, luftig, hög och sjönk inte ihop i mitten som det alltid brukar göra. Annars brukar tårtbotten med vatten i bli lite gummiaktig i konsistensen, den här blev perfekt, hel nöjd med receptet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre. Häll i det kokande vattnet under vispning. Stäng av vispen och sikta ner torrvarorna. Enklast är att hålla en sikt över bunken och försiktigt lägga i först mjöl, sedan bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och sen skaka ner mjölblandningen. Blanda om försiktigt, häll sedan i en smord bröad form. Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (52)

  • Fiona 7 mars 2008

    Kanonbra recept! Jag följde det exakt som du skrivit det, och fick jättefina höga tårtbottnar. Det enda jag var tvungen att göra utanför receptet var att lägga folie över efter ca 20 min för att hindra att de blev svarta, men kan varit min ugn som är skum kanske. Gjorde receptet gånger 1½ för att anpassa till större springform, men det var inga problem. Underbart recept!

  • kvissel 21 mars 2008

    Tack ! Äntligen ett recept på tårtbotten som fungerar. Perfekt. Tack å Bock

  • hasta 4 juni 2008

    Äntligen ett tårtbottenrecept som fungerar!

  • ferbiefia 5 september 2008

    Helt perfekt tårtbottenrecept! Kommer användas många gånger!

  • Kajsa77 24 september 2008

    WOW! Vilken höjd det blev! Inga problem att göra tre våningar här inte! Tackar!

  • lillanwett 3 november 2008

    Min tårta gjorde succe tack vare lennali´s fantastiska recept. lillanwett niger som tack!

  • irko 9 november 2008

    Hejsan! Har bakat din tårtbotten idag.Toppenbra blev den 5 poäng eller MVG skulle jag vilja säga!//Norrbacka

  • SEAbjrpn 11 november 2008

    Tackar och bugar för ett bra recept. Kram SEA

  • Matisa 2 januari 2009

    Tackar för receptet... du har räddat min sons ett års dag..

  • asma 6 januari 2009

    Tack för ettt toppenrecept! Tårtbotten blev hög, saftig och fin. Bästa tårtbotten jag gjort.

  • emmiss 17 januari 2009

    gjorde en prinsesstarta med den har bottnen, blev grymt god!!! uppskattad av alla som at. Hog, luftig och saftig. mums

  • Miltons7a 18 januari 2009

    Känner igen receptet ,mamma gjorden alltid den när vi var små, och dom blev alltid bra,skall spara det

  • linaolsson 7 februari 2009

    Superbra tårtbotten Lena! Detta ska jag tipsa alla jag känner om :) Imorgon gör jag fyllningen som du tipsat om oxå :)

  • bakmamman 18 februari 2009

    tack snälla du för ett kanonrecept!!! jag misslyckas alltid med mina tårtbottnar men denna blev hög o fin jag blev supernöjd:-D nu slipper jag köpa färdiga bottnar på ica som är hur platta o torra som helst:-D

  • labanclara12 8 maj 2009

    Toppenrecept!!!!!!!!!

  • jzw0010 21 juni 2009

    Jag kan bara hålla med: superbra recept! Det blev helt perfekt, både luftg och hög och god, och jag kunde dela min tårtbotten i tre lager och göra en finfin midsommartårta!!

  • zingolalla 25 augusti 2009

    Superrecept. En hög fin kaka som man lätt fick ut tre bottnar på. Tänkte först vätska den lite med josspad när jag gjorde tårtan men beslöt mig att inte göre det. Den blev saftig och jättegod ändå.

  • kickson 27 september 2009

    Tack för ett jättebra recept. Misslyckades med två bottnar (på recept ur min kokbok) och misströstade... men tog sedan omtag när jag hittade detta recept. Resultatet blev perfekt!

  • henriksbo 1 november 2009

    Kanonrecept! Hög tårta som smakar mums! Tack så jättemycket! Alla vi bjuder tårta på nu för tiden är superimpade av vår höga, fina, perfekta tårta!!!! :D

  • Maithai 28 november 2009

    Säkerligen ett mkt bra recept, men jag misslyckades lite då jag lät tårtan vara inne lite för länge i min ugn (35) min. Den blev lite torr. Annars blev den hög och fin och var lätt att dela. Skall prova igen och ha mer koll gällande gräddningstiden. Skam den som ger sig.

  • Lisa35 5 januari 2010

    Har precis bakat denna botten och den verkar luftig och den kommer utan problem kunna delas i tre bottnar!! Tack för receptet!! Provsmakningen blir inte förrän till helgen =) (5p)

  • Lisa35 5 januari 2010

    Har precis bakat denna tårtbotten och den blev luftig och fin! Kommer utan problem att kunna delas i tre delar. Provsmakningen blir på lördag =). (5p)

  • ullisw 6 januari 2010

    Det här va ett superrecept... Tårtan blev sååå bra! Jag har aldrig lyckats specielt bra med tårtbottnar men med det här receptet så gjorde jag det. Gick superlätt att skära till dom olika lagren till och med. Jag är jättenöjd! Det här receptet kommer sparas i min kokbok. Tack så mycket!!! :o)

  • Reebeck 26 mars 2010

    Tack för ett underbart recept! Min tårta blev jättegod. Inga torra tårtbottnar här inte! ;)

  • abalone 30 mars 2010

    Mycket bra recept. Jag har aldrig lyckats tidigare med tårtbottnar. Nu har jag gjort denna tårtbotten flera gånger och det blir alltid bra. Tusen tack!

  • alivol 16 april 2010

    Den blev toppen! JÄTTELUFTIG och saftig :)

  • lillakockan 7 maj 2010

    Toppenrecept på tårtbotten. Tack så mycket! Tårta blev, hög, luftig och saftig :)

  • Arkenstone 17 maj 2010

    Sällar mig till hyllningskören. Bästa tårtbotten jag gjort!

  • marris75 29 maj 2010

    Äntligen ett recept som jag lyckas med, tack! Kollade efter 30 min i ugn och då var den mer än klar, nästa gång blir det att grädda något kortare tid.

  • kukskaft 30 maj 2010

    Funkar klockrent. Borde ganska lätt räcka till fyrabottnad tårta.

  • ulrikalenander 10 juni 2010

    Tack för ett jättebra recept! Första gången jag fått till en tårtbotten som jag dels klarat av att dela till tre bottnar, och dessutom som slutresultat haft en färdig tårta som faktiskt är högst på mitten och inte tvärtom!

  • chiq 27 juni 2010

    Hej Tack för ett kanonbra recept, bakade två till midsommar. Tårtorna blev mycket omtyckta. Stänkte lite vin med hallon/smultron smak på den ena tårtan (Red Gold), den blev bäst. Kommer att baka den här fler gånger Tusen tack

  • LiveWire 16 juli 2010

    Superbra recept! Har bakat fyra stycken sedan midsommar och alla har blivit jättebra. Höga, fina, saftiga och goda! En självklar femma!

  • lilas 1 juni 2011

    Superbra recept! Jag provade att dubbla receptet och det passar då perfekt i en liten långpanna, 25x35 cm. Tiden i min ugn blev då ca. 45 min. Mvh Lilas

  • lilas 1 juni 2011

    Förlåt :( Det ska stå ca.35 min om man dubblar receptet. Mvh Lilas

  • Sweetdelight 31 juli 2011

    Min första tårta gjorde med ditt tårtbotten recept, och det gick över förväntan :D Tack ska du ha! :)

  • joani38 3 augusti 2011

    Alla berömmer den här tårtbottnen så det måste vara jag som gör något fel, jag får den inte att gå upp. Någon som kan tipsa vad jag skall göra annorlunda, jag följer receptet noggrant. anjo

  • Mistys 9 augusti 2011

    5 stjärnor av mig. En fantastiskt hög och fin tårta blev det. Fick ut tre bottnar utan problem så jag kunde ha två fyllningar :=)

  • Namarie 21 oktober 2011

    Tack för receptet! Gjorde två bottnar samtidigt i varmluftsugnen, där en av formarna var 22 cm och den andra 26 cm. Den större behövde 30 min och den mindre ca 5 minuter längre. Har misslyckats med tårtbottnar förut (med andra recept), men dessa blev jättebra, höga och fina!

  • alexnina 3 januari 2012

    Riktigt bra recept! Hur fina bottnar som helst =) Tack!!!

  • Laurisen 16 januari 2012

    Det vart en underbar tårtbotten :D första gången jag lyckas med en utan att den sjunker ner hur mycket som helst. Gjorde min födelsedags tårta med receptet till bottnen, mycket populär, tack för hjälpen håller precis på att laga en till nu när min mors födelsedag. Hoppas du förstår hur glad jag vart av detta recept helt klart betyg 5 :)

  • asbnydahl 19 mars 2012

    Bästa tårtbotten jag smakat! Ska göra den en andra gång nu och kommer fortsätta med den! Mycket bättre än köpt.

  • jojjeahl 4 maj 2012

    Äntligen ett bra recept på tårtbotten! Som sagt sjunker inte ihop ett dugg!!!!!

  • emewin 4 maj 2012

    Toppenbetyg för denna!!!

  • goranigustavsson 15 juli 2012

    Har bakat den här botten två gånger nu och den blir mycket bra!

  • _magdalena 31 augusti 2012

    Har nu kakan i ugnen, ska bli spännande att se resultatet. Det var lite klurigt att få ut alla klumpar utan att röra för mycket. Sikta är alltså ett måste. Jag siktade allt eftersom och rörde sist, tänkte att det skulle va bättre. Vi får sehelt enkelt! Som sagt, spännande! Bra tips att vispa till sockret inte knastrar. Väntar med spänning!

  • patgustavsson 20 september 2012

    En av de bästa tårtbottnar jag provat. Har gjort den ett par gånger.

  • godissnasket 7 oktober 2012

    Helt klart bästa receptet. Kör detta recept på varje tårt beställning jag får.. och alla har tyckt att de har vart kanon!! :D sjuuukt bra.

  • Kattboll 31 januari 2013

    Kan man frysa den?

  • CLamell 21 februari 2013

    Gjorde denna för två veckor sen till min dotters treårsdag och den blev jätte bra, en av grannarna sa att det var den godaste tårtan på länge och jag brukar inte göra egen tårtbotten i vanliga fall så många +++ =)

  • linaolsson 3 april 2013

    Hej! Jag har använt mig av detta recept i flera år nu och tycker det är det bästa tårtbotten någonsin som jag gjort :) Jag gör den dock alltid i en 24 cm form, men nu ska jag bjuda på stort kalas i helgen och har köpt en springform på 28cm. Jag vill ju väldigt gärna använda mig av ditt recept, men hur mycket extra smet ska jag göra då? Har du prövat det nån gång? Hälsningar/Lina

  • RockTycoon 24 juni 2014

    Min botten blev väldigt låg. Kan jag ha rört eller vispat smeten för lång tid?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.