Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljusgul prinsesstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den vackra prinsesstårtan har bottnar som är smaksatta med en aning fläderblomsaft, fyllningen består av äppelmos och vaniljkräm. Dekorerad med gula trädgårdsrosor känns den som en sommardröm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggen och sockret länge ca 15 minuter. Sikta i de torra ingredienserna och blanda. Smörj och bröa en vanlig sockerkaksform, ca 20 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  3. Vaniljkräm: . Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Vispa äggulor och socker. Skrapa ur vaniljfröna i gräddmjölken. Häll gräddmjölken över äggulorna.
  4. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Ställ tillbaka äggvispet på plattan och häll i redningen. Vispa och värm till 85°. Ta av från plattan och rör i smöret. Låt svalna
  5. Montering: Dela kakan i 3 bottnar. Ringla fläderblomssaft på bottnarna. Varva bottnarna med äppelmos och vaniljkräm. Bred grädde runt om.
  6. Kavla ut marsipanen och lägg den över tårtan, skär bort överflödig marsipan runt kanten.
  7. Garnering: Vispa äggvitan till kristyren, häll i florsocker och vispa till en jämn smet. Spritsa kristyren. Pudra tårtan med florsocker. Gör en marsipanros eller lägg på en riktig trädgårdsros på toppen.
  8. Garnera med rosor runt om.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tutish 5 juni 2009

    Helt okej. Roligt med lite annorlunda smak och färg än de vanliga prinsesstårtorna, speciellt då man älskar äppelmos som vi. Gult är ju riktigt tjusigt. Men köp IKEA:s fläderblomssaft eller någon annan god, vår smakade pyton. (Vi tog helt enkelt lite mindre saft än vad som stod annars hade tårtan blivit förpestad.) Kristyren var lite överflödig men det går ju fint om man vill ha det. Men på det hela taget var det som sagt väldigt gott, härliga tider:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.