Ljust sött bröd.
VARNING! JÄTTEGOTT!
Instruktioner
- Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet.
- Lös upp jästen i lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor.
- Rör i större delen av mjölet (spara 2-3 dl till utbaket) och arbeta degen i bunken till den blir smidig och släpper kanterna.
- Jäs degen i bunken i ca 30 min (till dubbel storlek)
- Stjälp upp degen på bakbord och forma till bullar ( ca 20 st )
- Jäs på plåt i 20-30 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 8-10 minuter. (Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)
Publicerat den
5 juni 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott när man inte har tillgång till råg. Perfekt till mitt julbord.