- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Underbart god är denna äppelkaka. Saftig, söt och syrlig på samma gång.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en eldfast form.
- Skala och skiva 10 äpplen.
Lägg äppelklyftorna i botten på den smorda formen.
Täck med skorpmjöl, socker, kanel och lite kardemumma.
Lägg på ett lager äppelskivor ytterligare.
Strö skorpmjöl, socker och kanel överst.
Klicka på smör eller margarin lite jämnt fördelat.
- Täck med folie efter 15-20 minuter, eller om den tenderar arr bli för brun.
Låt kakan stå i ugnen ytterligare cirka 20 minuter.
- Tips!
Servera vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass till. Mums!
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar