Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig blåbärskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

har ej provat detta recept - men ett måste till sommaren alltså mmmm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Smörj en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strö ut flagad mandel i botten.
  2. Grovriv mandelmassan.Blanda mandelmassa, ägg, rom och smör i en bunke. Vispa med elvisp ca 5 minuter eller kör ihop ingredienserna i matberedare.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i mandelsmeten med en slickepott. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Prova med sticka. Låt kallna.
  4. Blanda blåbär och gelésocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud ca 1 minut. Låt svalna. Vispa vaniljvispen fast och fluffig.
  5. Dela den kalla mandelbottnen med vass kniv. Bred ut hälften av vaniljvispen mellan bottnarna. Lägg den andra halvan ovanpå och bred på blåbären. Ställ kallt till servering. Servera med en extra klick vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.