En mycket saftig och god fruktkaka som passar bra till julen!
Kakan bör göras en dag i förväg då den behöver "stå till sig".
Skär man i den samma dag är den bara smetig och inte alls lika god.
Instruktioner
- Smöra och bröa en liten form, ca 20 cm i diameter, helst med löstagbar botten.
- Klipp ut och lägg en rundel av bakplåtspapper i botten så att det inte blir så mycket smulor på den färdiga kakan.
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smält smöret och låt svalna.
- Riv under tiden mandelmassan grovt och vispa samman ägg och socker till en pösig smet.
- Vänd ner det smälta smöret i äggsmeten och rör om. Tillsätt sedan mandelmassan.
- Blanda vetemjöl med vaniljsocker, russin och aprikoser.
- Rör ner detta i äggsmeten och smaksätt med konjak.
- Lägg smeten i formen och grädda i ungefär 40 minuter.
- Vid mindre form får man förlänga gräddningen några minuter, och tvärtom vid större form.
Publicerat den
20 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar