Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig kladdkaka med fudge

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Den tar något längre tid att göra men det är det värt. Kladdkaka är en av mina favoriter, denna lite till piffad med fudge. Just denna gjorde jag till jul ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkaka: Rör i hop alla ingredienser. Slå smeten i en smörjd och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter. Kontrollera med sticka kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad. Kyl sedan ner kakan.
  2. Fudge: Blanda alla ingredienser i en hög och vid kastrull. Koka upp under omröring och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader.
  3. Den högre temperaturen ger en hårdare fudge. Dra åt sidan och rör ned smöret. Slå över väl kylda kladdkakan och låt fudgen stelna en aning innan du skär upp kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.