Den tar något längre tid att göra men det är det värt.
Kladdkaka är en av mina favoriter, denna lite till piffad med fudge. Just denna gjorde jag till jul ;)
Instruktioner
- Kladdkaka:
Rör i hop alla ingredienser. Slå smeten i en smörjd och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter. Kontrollera med sticka kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad.
Kyl sedan ner kakan.
- Fudge:
Blanda alla ingredienser i en hög och vid kastrull. Koka upp under omröring och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader.
- Den högre temperaturen ger en hårdare fudge. Dra åt sidan och rör ned smöret. Slå över väl kylda kladdkakan och låt fudgen stelna en aning innan du skär upp kakan.
Publicerat den
26 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar