Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig leverpanna

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar leverpanna med mersmak. Det är mycket viktigt att levern bryns mycket snabbt på hög värme. Det ska sippra blod ur den efter bryningen, så den inte blir ”skosula” vid sista kokningen.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva levern i ca 2 centimeter tjocka skivor, stora skivor delas på hälften. Krydda levern runt om med vitpeppar, men inget salt. Dela varje champinjon i 4 klyftor, skär purjolöken i mindre bitar. Hetta upp en stekgryta med smör i till hög värme. Fräs några leverbitar i taget under 1 minut per sida och lägg åt sidan. Lägg i champinjonerna i grytan och stek på medelvärme i ca 10-15 minuter. Smula buljongtärningen i grytan och tillsätt crème fraiche, vispgrädde och senap. Låt småputtra på svag värme i ca 20 minuter. Lägg i lever och purjolök och låt småputtra ca 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.