Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig mangotårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Chokladbotten med mangofyllning som toppas med en krämig chokladglasyr. Yammi!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt smöret och blanda.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Tina mangon. Dela tårtbottnen mitt itu. Bred sylt på den ena och fördela mangon ovanpå. Lägg på den andra kakhalvan och tryck till lite försiktigt.
  5. Låt grädden koka upp i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör tills den smält. Låt svalna och tjockna till bredbar konsistens. Bred krämen på kakan och garnera med mango och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.