Den söta marängen, den syrliga lemon curden och färska blåbär är en oslagbar kombination.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en skål av glas eller rostfritt stål. Vispa i sockret, lite i taget och vispa tills det bildas styva toppar. Vänd ner den malda sötmandeln, Maizena och vinäger.
- Bred ut marängen till en rektangel, ca 23x30 cm, på plåten. Strö mandelspånen över marängen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper och dra av bakplåtspapperet marängen gräddats på.
- Vispa grädden fast. Bred lemon curd över marängen och fördela 3/4 av grädden över. Rulla ihop marängen från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i frysen ca 2 timmar innan servering.
- Garnera tårtan med resterande grädde, färska blåbär och citronskal.
Publicerat den
7 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar