Detta är en mustig och lättlagad potatisrätt som passar utmärkt både som huvudrätt och som tillbehör till t.ex. grillad mat.
Instruktioner
- Skrubba potatisen noga och koka den mjuk, ca 20 minuter. Skålla och flå under tiden tomaterna, ta bort blomfästet och skär köttet i små tärningar. Tärna skinkan. Ansa och skölj vårlöken och skär den i gröna, fina ringar.
- Smält matfettet i en stor gryta. Fräs vårlöken glansig under omrörning. Strö över mjölet och låt det brynas lätt. Späd med buljongen, lite åt gången, och låt såsen småkoka ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomater, skinka och crème fraiche och låt alltsammans sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av. Skala och skär den i skivor. Skölj dillen och nyp av små vippor. Blanda dillvippor och potatisskivor med såsen och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar