Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig rabarbercheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Cheesecake med en annorlunda botten med solroskärnor, ljuvlig fyllning och en knaprig topping. Perfekt avslut på sommarens grillfester!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp raberber och socker i en kastrull, ej i aluminium och låt sjuda i ca 25 minuter på svag värme tills det kokat samman till en kompott. Rör om då och då undertiden. Låt kallna.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Klä botten och sidorna på en springform ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare tills du fått en smulig deg. Tryck ut degen i springformen och grädda i 17-20 minuter eller tills pajbottnen har fått lätt gyllenbrun färg. Låt kallna.
  4. Separera äggvitorna och gulorna. Vispa äggvitorna till ett vitt, hårt skum i en ren skål. Ställ åt sidan. Vispa äggulor och socker med elvisp tills det är luftigt och ljusgult. Vispa ner philadelphiaosten till en slät smet.
  5. Vispa grädden i en separat bunke. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vänd ner grädden, äggviteskummet och den smälta chokladen i philadelphiablandningen, tills du får en luftig smet. Rör slutligen ner den kalla rababerkompotten.
  6. Häll smeten i springformen. Täck över med plastfolie och ställ i frysen i minst 8 timmar.
  7. Låt cheesecaken stå i rumstemperatur i ca 30 minuter innan servering. Toppa den med solroskärnor, pumpakärnor och lite riven vit choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • snissy 19 maj 2014

    Helt underbar cheesecake. Alla på kalaset älskade den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.