Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga chokladkakor från Wien

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

I Österrika kan man konsten att förljuva livet med bakverk - de här kakorna som är "som poem" kommer från Wien, där de antingen bjuds till kaffe eller som efterrättskakor till inlagd frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötter och mandlar. Bryt sönder blockchokladen, smält den i vattenbad.
  2. Arbeta matfett och socker i skål tills det blir vitt och smidigt. Använd träsked, sätt skålen i kallt vatten, matfettet ska hållas tämligen kallt. Tillsätt mjölet.
  3. Blanda ner chokladen lite i taget, därefter de malda nötterna och mandeln.
  4. Forma degen till 2-cmkulor. Lägg dem efterhand på bakpappersklädd plåt. Obs! Då de flyter ut något ska de inte ligga alltför tätt. Garnera dem med en halv skållad mandel, som sticks ner på mitten.
  5. Sätt in kakorna i 150 graders ugn. Vrid ner värmen till 125 så snart ugnsluckan är stängd. Beräkna ca 30 minuter men öppna ugnsluckan på glänt efter 20 minuter. Detta är ett litet knep för att undvika att kakorna gräddas för hårt, då smakar de lätt bränt.
  6. Låt kakorna kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.