Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga glutenfria tekakor

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lite söta och luftiga tekakor som är oemotståndliga med smör och ost. Äts helst nybakade när de knappt fått svalna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och havregryn och låt blandningen dra i en bunke i 10 minuter. Smula jästen och rör ut med olja och fingervarmt vatten. Tillsätt sirap, salt, fiberhusk , hirs och blandningen och låt vila ytterligare 5 minuter. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i 25 minuter.
  2. Ta upp degen och forma 10-12 runda tekakor, antingen genom att rulla bullar och platta till lätt, eller kavla ut degen och stansa ut rundlar. Lägg alla tekakor på bakplåtspapperklädd plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa i 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla tekakorna med ett uppvispat ägg och grädda ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.