Ljuvliga bullar med en smarrig mandelkrämsfyllning och söta jordgubbar.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Rör samman socker och smör. Tillsätt mandelmjölet, lite i taget. Blanda i ägget, ett i taget. Täck med plast och låt stå 2 timmar i kylen.
- Deg:
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt kardemumma, ägg, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl och maizena och arbeta samman degen. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
- Spritsa eller klicka ut degen i bullformar Fyl formarna till 3/4, låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg mandelkrämsfyllningen i en spritspåse och spritsa ner i bullarna. Lägg sedan en jordgubbe i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.
Publicerat den
4 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar