Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga jordgubbsbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ljuvliga bullar med en smarrig mandelkrämsfyllning och söta jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Rör samman socker och smör. Tillsätt mandelmjölet, lite i taget. Blanda i ägget, ett i taget. Täck med plast och låt stå 2 timmar i kylen.
  2. Deg: Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt kardemumma, ägg, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl och maizena och arbeta samman degen. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Spritsa eller klicka ut degen i bullformar Fyl formarna till 3/4, låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg mandelkrämsfyllningen i en spritspåse och spritsa ner i bullarna. Lägg sedan en jordgubbe i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.