- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta är en lyxigare sort mandelskorpor med en underbar smak och doft av lavendel.
Instruktioner
- Hacka mandeln.
- Rör ihop socker och margarin så att det blir poröst.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta samman i smeten med ägg, mandel och lavendelblommorna.
- Rulla degen i 5-6 längder beroende på hur stora skorpor ni önskar.
- Täck två plåtar med bakplåtspapper.
Lägg max tre deglängder på varje plåt och platta till dem så att de blir tämligen platta.
- Grädda i 15-20 minuter i 180grader i nedre deen av ugnen.
- Låt svalna 10 minuter.
- Skär ut skorpor och grädda ytterligare 10-15 minuter.
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade dessa för första gången. Lätt recept och gott samt vackert resultat! Tack.
Jag fick tillsätta mer margarin än 100 g annars var det ett bra recept med gott resultat