Mazarin är en läcker och uppskattad kondiskaka som är väl värd att göra själv. Skala inte mandeln, den ger mer smak oskalad!
Instruktioner
- Ugn: 175-200º
- Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad.
- Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie eller papper.
- Rör samman smör och socker till fyllningen. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt potatis, mandelsorterna och vetemjölet blandat med bakpulver. Fyll de degklädda formarna med smeten upp till cirka 2/3. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. Låt dem kallna på bakgaller.
- Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr och bred över kakorna när de har kallnat.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bästa mazarinreceptet jag provat!
Dessa var lätta att göra och sjuuuukt goda