Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga muffins med kakao och vit choklad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Chokladmuffins med hackad vit choklad! Underbart goda. Detta recept ger rätt så några, men det är inga problem att dubbla satsen så att det räcker till flera!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Hacka den vita chokladen. Vispa ihop ägg och socker (båda sorterna) till en pösig smet. Sila i kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör om. Blanda i smör och mjölken. Rör inte om mer än nödvändigt. Ha i den hackade vita chokladen och blanda snabbt med smeten.
  2. Fyll muffinsformar med smeten så att det täcker lite mer än halva formen.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca.20 min.
  4. Det tar 20 min i min ugn, men den är rätt så långsam så det kan variera mellan olika ugnar. Mitt tips: Gör ett sticktest när de börjar se färdiga ut.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • nettanand 23 juni 2009

    Glömde skriva med vetemjölet! Men nu står det med =)

  • Lulu 16 oktober 2010

    Hej Nettan! ser på receptet att det innehåller ½ dl mjölk...men det saknas mjöl, antar att det är ett litet stavfel, för annars ser receptet gött ut!

  • Lulu 16 oktober 2010

    haha läste fel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.