Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvliga sirapskakor med ingefära

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Det är svårt att motstå de här frestande ingefärskakorna. De är perfekta till fikat eller som sött tillbehör i lunchlådan. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned ingefära, bakpulver och bikarbonat. Vispa ihop margarin och socker till en porös smet. Vispa ned sirap och ägg.
  2. Rör ned mjölblandningen och forma degen till en boll. Slå in i plastfolie och kyl 15 minuter tills degen är fast. Dela degen i 4 lika stora bitar och forma varje bit till en rulle som är ca 15 cm lång och 4 cm i diameter. Slå in rullarna i plastfolie och kyl ytterligare 15 minuter tills de är fasta.
  3. Sätt ugnen på 175°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  4. Skär varje rulle i 10 skivor och lägg skivorna på plåten. Grädda 8-10 minuter tills kakorna är gyllene runt kanten men fortfarande mjuka. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på galler före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.