Skippa Västerbottenspajen, satsa på en pizza med samma smaker i stället. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad rödlök. Välj om du vill grilla eller ugnsbaka pizzan!
Instruktioner
- Börja med den picklade löken. KOka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Skala och skiva löken tunt. Häll över den varma lagen. Låt stå minst 4 timmar.
- Vispa 1 dl créme fraiche till fast konsistens med elvisp. Dra ut/kavla degen och lägg på en bakpappersklädd plåt eller pizzasten. Bred på resten av créme fraichen och strö över osten. Grilla på indirekt värme under lock, eller i ugnen på 225 grader, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
- Skär eller klipp eventuellt pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka eller spritsa ut löjrom och vispad créme fraiche. Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor.
- Servera genast!
Publicerat den
26 juni 2016
Skriv kommentar