Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök och baconpaj

 
Skriv ut

En supergod smakrik paj med ingredienser som det är lätt att ha hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga kallt ca 1 timme.
  2. Kläd en pajform med degen. Pricka den med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
  3. Skala och skiva löken. Stek den mjuk och glansig i lite matfett. Strimla baconet och stek den knaprigt. Låt den rinna av på hushållspapper.
  4. Vispa samman ägg, mjölk och klippt gräslök. Lägg lök och bacon i pajskalet. Strö över osten. Häll över ägg-mjölkblandningen och grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader ca 20-25 minuter eller tills allt har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.