Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och brieostpaj

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jättegod paj med ett väldigt sprött skal. Även suverän med pajdeg med ostsmak som finns under mina recept. Jag har mycket mer än 75 g ost.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl, sesamfrö och smör i en matberedare och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Hacka lök, strimla purjo och skiva vitlök. Fräs alltsammans i smör så det blir mjukt. Tillsätt finhackad pepparfrukt samt salt. Häll över lökblandningen i pajskalet. Fördela bitar av brieost och basilikablad i pajen. Vispa samman ägg och grädde och häll över pajen. Grädda i 200 gr i ca 30 minuter. Servera ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.