Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och fänkålspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En vegetarisk, matig paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl och rör i Kesella. Arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen 30 minuter.
  3. Fyllning: Skala lökarna och skär dem i skivor. Skär fänkålen i strimlor. Fräs allt i lite smör i en gryta några minuter. Krydda med vitlök, örter, salt och peppar.
  4. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  5. Vispa ihop ägg, Kesella och grädde. Fyll skalet med grönsakerna och häll över äggsmeten. Sänk värmen till 175 grader. Sätt in pajen i nedre delen av ugnen och grädda ytterligare ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingalena52 14 augusti 2013

    Supergod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.