Instruktioner
Skala och skiva lökarna ganska grovt.
Fräs dem i olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Blanda i senapen och låt svalna.
Häll mjöl och salt i degbunken .
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i lite av mjölken.
Häll ner blandningen i mjölet tillsammans med ägget, det mesta av osten och löken med oljan som är kvar i pannan. Spara lite lök och ost att strö ovanpå brödet.
Arbeta ihop degen och knåda den i ca 5 minuter på lätt mjölad arbetsbänk eller i maskin.
Forma degen till ett runt bröd och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
Gör några cm-djupa skåror i brödet.
Pensla det med mjölk eller ägg och strö över lite lök och ost.
Täck med oljad plastfolie och låt jäsa ca 45 minuter.
Ta bort plastfolien.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader, 35-40 minuter.
Låt det svalna på galler och servera brödet ljummet.