Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och ostbröd.

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Löken i brödet kan som variation bytas ut mot purjolök, gul- eller rödlök.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva lökarna ganska grovt. Fräs dem i olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Blanda i senapen och låt svalna. Häll mjöl och salt i degbunken . Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i lite av mjölken. Häll ner blandningen i mjölet tillsammans med ägget, det mesta av osten och löken med oljan som är kvar i pannan. Spara lite lök och ost att strö ovanpå brödet. Arbeta ihop degen och knåda den i ca 5 minuter på lätt mjölad arbetsbänk eller i maskin. Forma degen till ett runt bröd och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör några cm-djupa skåror i brödet. Pensla det med mjölk eller ägg och strö över lite lök och ost. Täck med oljad plastfolie och låt jäsa ca 45 minuter. Ta bort plastfolien. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader, 35-40 minuter. Låt det svalna på galler och servera brödet ljummet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.