Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fettsnålare variant. Innehåller ägg och kesella istället för grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. skala och skiva potatisen. Förväll lök, purjolök och potatis i lättsaltat vatten tills potatisen är knappt mjuk ca 10 minuter. Häll av kokvattnet och lägg lök och potatis i en ugnssäker form. Hit kan rätten förberedas. Låt rätten i så fall kallna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, kesella, persilja, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna i formen. Lyft lite i grönsakerna så att äggstanningen tränger ner. Strö över osten.
  3. Gratinera rätten i mitten av ugnen tills den blivit genomvarm och fått fin färg, ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.