En delikat potatisrätt. Täck en gratäng med knapriga lökringar och den blir så god att den kan tävla med huvudrätten.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Borsta och skölj potatisen. Skär den i ca ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Smält 1 msk matfett. Lägg potatisen i tegelstensmönster i formen och häll över det smälta matfettet.
- Skala vitlöken och pressa den över potatisen. krydda med salt och peppar. Strö över timjanblad från två av kvistarna.
- Vispa ägg och mjölk skummigt. Blanda ströbröd och den italienska kryddan på en flat tallrik. Skala och skär löken i knappt ½ cm tjocka ringar.
- Doppa löpringarna först i äggmjölkvispet och sedan i ströbrödet. Lägg ringarna tätt över potatisen. Häll försiktigt resten av äggblandningen vid sidan av löken på potatisen.
- Ställ in formen i ugnen och grädda ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och lökringarna är härligt knapriga. Servera genast.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar