Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En delikat potatisrätt. Täck en gratäng med knapriga lökringar och den blir så god att den kan tävla med huvudrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Borsta och skölj potatisen. Skär den i ca ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Smält 1 msk matfett. Lägg potatisen i tegelstensmönster i formen och häll över det smälta matfettet.
  2. Skala vitlöken och pressa den över potatisen. krydda med salt och peppar. Strö över timjanblad från två av kvistarna.
  3. Vispa ägg och mjölk skummigt. Blanda ströbröd och den italienska kryddan på en flat tallrik. Skala och skär löken i knappt ½ cm tjocka ringar.
  4. Doppa löpringarna först i äggmjölkvispet och sedan i ströbrödet. Lägg ringarna tätt över potatisen. Häll försiktigt resten av äggblandningen vid sidan av löken på potatisen.
  5. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och lökringarna är härligt knapriga. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.