Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök och potatiskaka med räkor

 
Skriv ut

God och spännande förrätt eller servera som varmrätt eller som bufférätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med räkröran. Blanda räkor, dill och gräddfil. Smaksätt med pepparrot och salt. Låt stå kallt.
  2. Sätt ugnen på 200º.
  3. Skala och riv potatisen. Låt all vätska rinna av.
  4. Finhacka löken. Blanda potatis, gul lök, gräslök och ägg. Salta och peppra.
  5. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Bred ut potatisblandningen i pannan till en kaka. Bryn den på båda sidor.
  6. Vänd kakan med hjälp av ett lock. Stek den färdig i ugnen ca 10 minuter.
  7. Servera kakan med räkröran och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.