Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökbräserad karrékotlett

(2 kommentarer)  
Lökbräserad karrékotlett Lökbräserad karrékotlett
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttet blir mört och får en fin smak av lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt köttet ligga i rumstemperatur ca ½ timma innan det tillagas.
  2. Bryn den hackade löken och den pressade vitlöken. Ta upp den.
  3. Salta och peppra köttskivorna och bryn dem på varje sida i en hög stekpanna. Tillsätt vatten så det knappt täcker köttet. Tillsätt löken, buljongtärning, balsamicovinäger. Låt det bräsera ca 1 timma med lock. Tillsätt mer vattten om det behövs.
  4. Sås: Häll skyn i en kastrull, gör en redning av mjölet. Tillsätt vatten, grädde och crème fraiche. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera potatis, grönsallad och kokta morötter till.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Matsugen87 10 januari 2011

    mycket god. tyvärr så glömde vi kolla hur det såg ut med vattnet så köttet vart kol på ena sidan.

  • modoc 6 februari 2012

    Mmm, det här var riktigt gott! Hade mammas hemlagade chutney till,passade perfekt, och köttet var så mört och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.