Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökbröd med timjan, rosmarin och svartpeppar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En segknaprig kombination av pizza och focaccia. Manitoba Cream är ett "supermjöl" med ursprung i Kanada som gör brödet extra högt och luftigt. Det kan bytas ut mot vetemjöl special.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller degblandare. Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen kraftigt ca 10 minuter. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i olja i en stekpanna på svag värme ca 10 minuter, tills den börjar bli mjuk. Låt kallna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ samtidigt in en plåt i ugnen så att den blir varm.
  4. Tryck försiktigt ut degen på ett bakplåtspapper och fördela löken ovanpå. Strö på timjan, rosmarin, salt och peppar. Dra över papperet på den heta plåten.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 minuter, tills det fått fin färg och är genomgräddat. Ta ut och strö över persiljan. Servera brödet ljummet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.