En segknaprig kombination av pizza och focaccia. Manitoba Cream är ett "supermjöl" med ursprung i Kanada som gör brödet extra högt och luftigt.
Det kan bytas ut mot vetemjöl special.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller degblandare. Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen kraftigt ca 10 minuter. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.
- Skala och skiva löken. Fräs den i olja i en stekpanna på svag värme ca 10 minuter, tills den börjar bli mjuk. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 250 grader. Ställ samtidigt in en plåt i ugnen så att den blir varm.
- Tryck försiktigt ut degen på ett bakplåtspapper och fördela löken ovanpå. Strö på timjan, rosmarin, salt och peppar. Dra över papperet på den heta plåten.
- Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 minuter, tills det fått fin färg och är genomgräddat. Ta ut och strö över persiljan. Servera brödet ljummet.
Publicerat den
13 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar