Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökens baconfärssås till pasta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min bror har smeknamnet Löken för att han älskar all sorts lök. I denna rätt fick han sitt lystmäte uppfyllt. Idén att göra färs av baconen blev mycket lyckat. Rätten är härligt småkrämig med en rund fyllighet. Dessutom lättlagad på 45 minuter från Start till Mål.

Ingredienser

Instruktioner

Skär baconen i mindre bitar och kör i mixer så det blir ungefär som köttfärs. Finhacka gul lök och purjolök, även det grova gröna på purjon. Grovriv morötterna. Fräs lite smör i en stekgryta och blanda i gul lök, morötter och baconfärsen. Låt fräsa 10-15 minuter och rör om då och då. Pudra över mjölet och rör om, tillsätt tomat, grädde, svartpeppar och pressa i vitlöken. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter med omrörning då och då. Blanda ner kesella och purjolök och puttra vidare i 10 minuter. Smaka av om det behövs mer salt än baconen gett. Servera med valfri pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.