Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott till kallskuret kött t ex julskinka eller till köttbullar och korv...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Strimla eller skiva lök och potatis.
  3. Stek löken lätt tillsammans med farinsockret. Varva lök och potatis tillsammans med salt och peppar i en smord eldfast form.
  4. Vispa samman crème fraiche, grädde och saffran och häll över potatis- lökblandningen.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingemoa 15 januari 2010

    Jag gjorde gratängen som vi hade till skinkan. Jag gillade inte saffransmaken riktigt. Nästa gång jag gör den skall jag utesluta saffran. Jag ger fyra i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.