Det här är perfekt tillbehörsmat på ditt buffébord...därför det är så gott!
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta ihop alltsammans till en smidig slät deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.
- Kavla ut degen mellan plastfolieark eller tryck ut degen för hand i en osmord form som är ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 225°C, ca 10 minuter.
- Skala, dela och skiva löken. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skiva den.
- Fräs all lök mjuk i matfett i en kastrull. Krydda med timjan och peppar. Tillsätt rödvin och låt den mesta av vätskan koka in. Blanda ner kapris.
- Fördela löken på pajskalet. Lägg på oliver.
Strö över riven ost.
- Grädda pajen i mitten av ugnen, 15 -20 minuter, tills ytan fått fin färg.
- Servera med en blandad sallad.
Publicerat den
6 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar