Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är perfekt tillbehörsmat på ditt buffébord...därför det är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta ihop alltsammans till en smidig slät deg. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.
  2. Kavla ut degen mellan plastfolieark eller tryck ut degen för hand i en osmord form som är ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 225°C, ca 10 minuter.
  4. Skala, dela och skiva löken. Ansa, snitta och skölj purjolöken och skiva den.
  5. Fräs all lök mjuk i matfett i en kastrull. Krydda med timjan och peppar. Tillsätt rödvin och låt den mesta av vätskan koka in. Blanda ner kapris.
  6. Fördela löken på pajskalet. Lägg på oliver. Strö över riven ost.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen, 15 -20 minuter, tills ytan fått fin färg.
  8. Servera med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.