Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpaj med fårosttäcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Favoriten hos mig.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg mjöl och salt i matberedarens skål. Skär matfettet i bitar och tillsätt dem. Starta maskinen och arbeta alltsammans till en grynig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills en slät deg bildas. Eller arbeta samman alla ingredienser för hand i en bunke med en kniv. Tryck eller kavla ut degen i en pajform som är 24-26 cm i diameter. Nagga och låt den stå kallt en stund. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader, 10-12 minuter. Pajskalet kan bakas i förväg och frysas. Skala och skiva lökarna. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs alltsammans i lite olivolja tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Smaksätt med timjan och pepparmix. Häll på vinet och låt det mesta av vätskan koka bort. Lägg löken på det förgräddade pajskalet och lägg på oliverna. Riv eller smula ner fårosten i kesellan. Späd med mjölk och rör tills allt är blandat. Fördela ostmassan över pajen. Strö till sist över riven ost. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 30-40 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.