Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpaj med Romsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna rätt gjorde jag till vårt påskbord i fjol, jättegott ,och passade bra ihop med den sedvanliga påskamaten. Pajen är lite annorlunda med mandel i degen,

Ingredienser

Instruktioner

Bland mjöl och mandel i en skål. Finfördela fettet i blandningen, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diam. Låt stå svalt ca 30 min. Gör fyllningen under tiden. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i lite ´fett i en stekpanna. Låt svalna. Förgrädda pajskalet i 200* i mitten av ugnen ca. 5-10 min. Blanda löken med salt, ägg och grädde 0ch häll fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Blanda ihop ingredienserna till såsen Servera med Romsåsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenajeanette 26 mars 2008

    Supegod!!! Enkel att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.