Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpaj med två sorters ost.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välsmakande lökpaj med brieost,perfekt till lunch eller buffe.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajdeg:Hacka i matberedaren samman allt till en deg.Tryck ut degen i en pajform ca.24 cm i diameter med låg kant.Ställ formen i frysen ca.15 min. 2. Förgrädda pajskalet i ugnen 5-10 min. 3. Ansa,skala och skiva all löken i tunna skivor.Hetta upp en smörklick i stekpannan.Lägg i löken och låt småputtra tills den känns mjuk utan att den tar färg.Salta och peppra lite.Fördela löken i pajskalet. 4. Blanda västerbottensosten med äggen och grädden.Krydda med lite svartpeppar och häll blandningen över löken i pajskalet. 5. Skiva brieosten och lägg överst.Grädda mitt i ugnen ca.40 min.Garnera med persiljekvistar och servera pajen rumstempererad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • runetina 3 april 2010

    jag rekomenderar denna paj lätt att göra med billiga ingredienser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.