Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökpaté

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En god vegetarisk paté

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Hacka skalad lök ganska grovt och låt hacket sakta puttra mjukt i smöret i stekpannan utan att få färg. Vispa äggen med grädden och mjölken. Rör ner ströbrödet. Låt stå i fem minuter. Kör löken, mejram, salt och peppar i matberedaren.Rör i äggblandningen och häll upp allt i smord avlång brödform ( 1 1/1 liter), gärna med ett till klippt smörpapper i botten. Grädda patén i cirka 40 minuter. Pröva med en smal kniv mitt i smeten för att se om den stelnat. Patén kan serveras både varm och kall.Den ska kallna i formen. Stjälp upp och skiva.

Kommentarer (1)

  • imminn 19 december 2009

    Hej! Denna var underbart god och så enkel att göra. Den kommer jag att göra till julbuffen också. Du får 5. Tack för ett bra recept och ha en trevlig jul! MVH//Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.