Flera olika löksorter och vällagrad ost ger den här läckra pajen fin smak. Servera gärna lökpajen på buffébordet eller som cocktailtilltugg.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en panna. Krossa vitlöksklyftorna. Tillsätt krossad vitlök, oregano och tomatpuré.
- Blanda mjöl och peppar. Tillsätt den varma matfettsblandningen. Arbeta samman allt, tillsammans med vattnet, till en deg.
- Klä en rund, låg form, ca 28 cm i diameter, gärna med veckad kant, med deg. Låt formen stå i kylen tills degen har kallnat, ca 20 minuter.
- Gör fyllningen: Skär löken i tunna skivor. Strimla purjolöken fint. Fräs löken mjuk i matfettet. Låt det svalna.
- Nagga pajskalet. Täck kanten med aluminiumfolie så glider inte kanten ner under förgräddningen. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
- Ta ut pajskalet. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Ta bort folieremsan.
- Vispa upp ägget. Riv osten. Blanda ner riven ost, salt och peppar i äggvispet.
- Fördela löken över pajskalet. Häll över äggblandningen. Grädda quichen på galler i nedre delen av ugnen, 15-20 minuter-
Publicerat den
17 december 2007
Skriv kommentar