Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökquiche

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Flera olika löksorter och vällagrad ost ger den här läckra pajen fin smak. Servera gärna lökpajen på buffébordet eller som cocktailtilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en panna. Krossa vitlöksklyftorna. Tillsätt krossad vitlök, oregano och tomatpuré.
  2. Blanda mjöl och peppar. Tillsätt den varma matfettsblandningen. Arbeta samman allt, tillsammans med vattnet, till en deg.
  3. Klä en rund, låg form, ca 28 cm i diameter, gärna med veckad kant, med deg. Låt formen stå i kylen tills degen har kallnat, ca 20 minuter.
  4. Gör fyllningen: Skär löken i tunna skivor. Strimla purjolöken fint. Fräs löken mjuk i matfettet. Låt det svalna.
  5. Nagga pajskalet. Täck kanten med aluminiumfolie så glider inte kanten ner under förgräddningen. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  6. Ta ut pajskalet. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Ta bort folieremsan.
  7. Vispa upp ägget. Riv osten. Blanda ner riven ost, salt och peppar i äggvispet.
  8. Fördela löken över pajskalet. Häll över äggblandningen. Grädda quichen på galler i nedre delen av ugnen, 15-20 minuter-

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.