Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löksoppa med vitlök och timjan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och mustig soppa med härliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka all lök (smått). Bryn i smör. När löken har fått färg, häll i creme fraiche och timjan. Rör om och låt koka upp, häll på buljong och vatten. Koka i 15 minuter. Salta och peppra.
  2. Servera med varmt baguettebröd och god ost. Eller olivpinnarna jag har under mina recept.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • systeryster 27 september 2008

    Jättegod trots att jag fick lov att modifiera receptet efter det jag hade i kylskåpet, så att det blev matlagningsgrådde istället för creme fraiche.Åt just en liten portion som blev över ifrån igår och den var till och med godare dagen efter, även om färgerna inte var lika fina som igår.Det är ju riktigt vackert med alla löksorterna blandade.Vad gör det om tårarna rinner av allt lökhackande när det blir så gott. Som tillbehör hade jag kryddostskorpor bakade på bland annat västerbottenost och riven ost som smälte så att det blev som fransk löksoppa. En bra förrätt om man vet att gästerna gillar lök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.