- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En köttfärslimpa för oss lökälskare.
Mycket kött och löksmak, och potatisen blev helt ljuvlig, när den sugit i sig av köttspadet.
Smöret och ströbrödet ovanpå ger en fin knaprig yta.
Serveras med en god gräddsås och smörgåsgurka.
Jag har lagt in ”före och efter ugn” bilder.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda ströbröd och potatismjöl, häll i grädde och gurkspad, och rör om.
Låt svälla i minst 10 minuter medan ni förbereder lökar och potatis.
- Finhacka gul och rödlökarna, pressa vitlöksklyftorna.
Skrubba och dela potatisen i halvor med skalen kvar.
Smörj en ugnsform.
- Tillsätt ägg, lökar och kryddor i ströbrödsblandningen och rör om.
Lägg i köttfärsen och blanda allt väl.(gärna med degkrokar).
- Forma färsen till en limpa i ugnsformen, och lägg potatishalvorna runt med snittytan neråt.
Smält smöret och pensla det på limpan, strö sedan ströbröd över.
- Sätt in mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader.
Grädda i 60-70 minuter.
Publicerat den
22 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar