Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökstinn nötfärslimpa med potatishalvor

 
Lökstinn nötfärslimpa med potatishalvor Lökstinn nötfärslimpa med potatishalvor Lökstinn nötfärslimpa med potatishalvor
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En köttfärslimpa för oss lökälskare. Mycket kött och löksmak, och potatisen blev helt ljuvlig, när den sugit i sig av köttspadet. Smöret och ströbrödet ovanpå ger en fin knaprig yta. Serveras med en god gräddsås och smörgåsgurka. Jag har lagt in ”före och efter ugn” bilder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ströbröd och potatismjöl, häll i grädde och gurkspad, och rör om. Låt svälla i minst 10 minuter medan ni förbereder lökar och potatis.
  3. Finhacka gul och rödlökarna, pressa vitlöksklyftorna. Skrubba och dela potatisen i halvor med skalen kvar. Smörj en ugnsform.
  4. Tillsätt ägg, lökar och kryddor i ströbrödsblandningen och rör om. Lägg i köttfärsen och blanda allt väl.(gärna med degkrokar).
  5. Forma färsen till en limpa i ugnsformen, och lägg potatishalvorna runt med snittytan neråt. Smält smöret och pensla det på limpan, strö sedan ströbröd över.
  6. Sätt in mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i 60-70 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.